Marchewkowe sekrety, Skarbiec zamkowy, Uniejowski orient… Co kryje się pod tymi nazwami? Wszystko okaże się już w kolejny weekend, 20 i 21 kwietnia, w restauracjach biorących udział w Uniejowskim Festiwalu Smaków.
Uniejowskie kulinarne wydarzenie odbędzie się już po raz jedenasty. Tym razem zapraszamy Państwa do rozsmakowania się w daniach głównych i deserach, w których główne miejsce zajmować będą marchew i jajko. Wybierać będzie można spośród 16 potraw, jak zawsze w porcjach degustacyjnych. Za każdą z nich trzeba będzie zapłacić 15 zł.
Jakie pomysły na tegoroczne motywy przewodnie mają szefowie kuchni? Gdzie będzie można spróbować festiwalowych propozycji? Sami zobaczcie:
Wszystkie dania poddane zostaną ocenie. Najsmaczniejsze z nich zapewnią restauracjom wygraną. Do rozdania mamy 4 Lilie Smakosza – główne nagrody w konkursie. Dwie z nich przyzna restauracjom Komisja konkursowa, której przewodniczyć będzie zwycięzca programu „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”, Damian Marchlewicz. O kolejnych dwóch zadecyduje liczba głosów oddanych na poszczególne dania w Paszportach Degustatora.
Zapraszamy!